BilimKoop

Düzenleyen

BilimKoop
Web sitesi
https://bilimkoop.org

Konuşmacı / Eğitmen

  • Ahmet Erkan Çelik
    Ahmet Erkan Çelik
    Lead Software Developer

    Formalis şirketinde yazılım geliştirme lideri ve ürün geliştirme yöneticisi olarak çalışan Ahmet Erkan Çelik 20 yılı aşkın yazılım geliştirme ve eğitim deneyimi vardır.

Etkinlik Mekanı

Online

Tarih

10 - 12 Ağu 2020
Expired!

Zaman

8:00 pm - 10:00 pm

Python ile Programlamaya Giriş

Python, her yıl inanılmaz bir büyüme gösteren ve popülerliği artan programlama dillerinden biridir. Ayrıca günümüzde de önemli çalışma alanlarından olan veri analizi ve makine öğrenmesi gibi alanlar için de en geçerli programlama dillerinden birisi olarak kabul edilmektedir. Guido van Rossum 1980’lerde Python’ı geliştirirken, bu dili herkesin kullanabileceği bir dil olarak tasarlamaya başlamıştı. Söz diziminin sadeliği ile Python’ı yeni başlayanlar da çok kolay öğrenmekte ve geliştirilebilmektedir. 

Bu eğitim daha önce hiç Python diline giriş yapmamış kişilere temel bilgileri vermeyi hedeflemektedir. İleri seviye Python kodlama ve çalışma alanları özelinde Python kullanımına özelleştirilmiş eğitimler de yakında OpenCampus’te açılacak. 

Peki neden Python dili bu kadar popüler?

Python dilinin kullanımı ve öğrenmesi yeni başlayanlar ve için inanılmaz derecede kolaydır. Python dili, basit ve karmaşık olmayan, doğal dile çok daha yakın olan söz dizimi (syntax) sayesinde mevcut programlama dilleri içerisinde kolay anlaşılırlığı ile öne çıkmıştır. Öğrenme ve kullanım kolaylığı nedeniyle, Python diğer programlama dillerinden çok daha hızlı bir şekilde yazılabilir ve çalıştırılabilir.

Ayrıca, python’un kod tabanını değiştirerek hızlı bir şekilde deney yapabilir, çünkü her türlü geliştirici arasında daha popüler hale gelen yorumlanmış bir dildir.

Python yaklaşık 30 yıldan fazla bir zamandır geliştiricilerin kullanımında, bu da geliştirme için tercih edilen bir dilin topluluklar tarafından benimsenmesi için de yeterince uzun bir süre. Python geliştirici topluluğu, en aktif programlama dili topluluklarından biridir. Yeni başlayanlardan uzman seviyelere kadar geliştiricilerin sorularına yanıt bulacağı forumlar, ilerlemek isteyen kişilerin ihtiyaç duyduğu desteği alabileceği yeterlikte dokümantasyon, örnek kodlar, tutoriallar ve video eğitimler açık bir şekilde paylaşılmaktadır.

Hem topluluk desteği hem de kurumsal destekçileri sayesinde Python’ın geliştirme sürecinizi oldukça kısaltan hazır kütüphaneleri (library) ve frameworkleri mevcuttur. Sizin yapmanız gereken sadece amacınıza uygun kütüphane ve framework’ü seçmektir. Python’da konu spesifik, örneğin doğal dil işleme için ya da makine öğrenmesi için özelleştirilmiş kütüphaneler Python’ın tercih edilmesinde önemli rol oynamaktadır. Kütüphane ve frameworklere bir kaç örnek vermek gerekirse: SciPy, bilim, mühendislik ve matematik alanlarında kullanmak için, Django web uygulamaları geliştirmek için, NumPy matematiksel hesaplamalar için kullanılabilecek kütüphane veya frameworklerdir. 

Herhangi bir python geliştiricisine sorun, python dilinin etkili, güvenilir ve çoğu modern dilden çok daha hızlı olduğunu yürekten kabul eder. Python neredeyse her türlü alanda kullanılabilir ve çalışan platformdan bağımsız olarak herhangi bir performans kaybı yaşamazsınız.

Python dilinin çok yönlülüğü şu demek; mobil uygulamalar, masaüstü uygulamaları, web geliştirme, donanım programlama, matematiksel hesaplamalar ve çok daha farklı alanda kullanabilmesidir. Python’un çok yönlülüğü ve çok sayıda uygulama alanı olması kullanımını daha cazip hale getirir.

Bulut Bilişim, Makine Öğrenmesi ve Büyük Veri, bilişim dünyasındaki en sıcak trendlerden bazılarıdır ve bu alanlar birçok kuruluşun süreçlerini ve iş akışlarını dönüştürmesine ve geliştirmesine yardımcı olmuştur.

Python, R dili gibi veri bilimi ve büyük veri analizi için kullanılan en popüler araçlardan biridir. Pek çok kurum veri işleme, veri analizi gibi önemli işlerini Python ile yapmaktadır. Araştırma projelerinin ve büyük bilimsel deneyler sonucunda ortaya çıkan verilerin kullanılabilirlik analizi, düzenlenmesi de dahil olmak üzere pek çok iş ve uygulama Python ile gerçekleştirilir.

Sadece veri analizi alanında değil makine öğrenmesi alanındaki binlerce projede TensorFlow, OpenCV gibi Python kütüphaneleri kullanılmaktadır.

Başvuru yapan ilk 50 öğrenciye ücretsiz!

Destek veren DevKit firmasına çok teşekkür ederiz! Başvuru yapan ilk 50 öğrenciye katılım bilgisi ve onay eposta ile paylaşılacaktır. 

Eğitim İçeriği

  • Tanışma ve Giriş
  • Hızlı Başlangıç
  • Python’u Bilgisayara kurma
  • Python genel yazım kuralları
  • Değişkenler, Nesneler ve veriler
  • Hata Ayıklama
  • Şart ifadeleri
  • Döngüler
  • Operatörler
  • Düzenli İfadeler
  • Fonksiyonlar
  • Sınıflar
  • Container Veri Tipleri 

Eğitim Kimler için:

Eğitim yazılım geliştirmeye ilgi duyan herkes için tasarlanmıştır. Özellikle üniversitelerin mühendislik ve fen bilimleri bölümlerinde okuyan öğrenciler, akademisyenler ve yazılım geliştirmeye ilgi duyanlar ve nereden başlayacağını merak edenler bu eğitime katılabilirler.  

Teşekkür Ederiz!

Bu eğitimin tüm geliri, hem fiziksel hem de online bir topluluk olma yolunda doğan ihtiyaçlarını karşılamak üzere OpenCampus’e bağışlanacaktır. Eğitmenimize çok teşekkür ederiz.